Szeretettel köszöntöm honlapunkon, és hasznos barangolást  kívánok Önnek. Kollégiumunk 1953 óta működik, Szeged belvárosában található. Eredetileg diákszállóként, később diákotthonként működött, 1960-ban nyerte  el a kollégium címet. Általános orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók  nyertek benne elhelyezést, de a Szegeden tanuló külföldi hallgatók is szállást  találtak itt.

A Kollégium falán lévő plasztika Id. Jancsó Miklós

 

               Az Id. Jancsó Miklós Kollégium jelenleg  is a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar kari kollégiumaként  működik. Az intézmény 237 férőhelyes, döntően négyágyas elhelyezéssel. A kari  kollégium elsősorban orvostanhallgatókat vesz fel, de üres férőhelyre más karok  hallgatóit is elszállásolunk.

               A kollégiumban a hallgatók által  választott Diákbizottság működik, amely tervezi, szervezi és irányítja a  kollégium közösségi munkáját, kulturális és sporttevékenységét, mint például a  kollégiumi gólyatábort, kirándulást, színházlátogatásokat, sportnapokat,  vetélkedőket és a disznóvágást.

              A kollégium előnye sok más  mellett a belvárosi fekvése, közel van a vasútállomás, a kar oktatási termei,  gyakorlati helyei néhány perces sétával elérhetőek. A lakószobák internetcsatlakozási  ponttal való ellátottsága és a megfelelő számú tanulószoba biztosításával  adottak a nyugodt tanulás feltételei is.

            Valamennyi munkatársammal együtt azon munkálkodunk, hogy  hallgatóinknak az adott keretek közti legjobb életfeltételeket biztosítsuk, így  hozzájárulva egy sikeres életpálya megalapozásához. Kívánom, hogy egyetemi  hallgatóként kollégiumunkban Ön is tapasztalja meg ennek az életformának az  előnyeit.

Révész Gábor

Kollégiumigazgató