Hungarian       English

Id. Jancsó Miklós Kollégium

Köszöntő

Szeretettel köszöntöm honlapunkon, és hasznos barangolást kívánok Önnek. Kollégiumunk 1953 óta működik, Szeged belvárosában található. Eredetileg diákszállóként, később diákotthonként működött, 1960-ban nyerte el a kollégium címet. Általános orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatók nyertek benne elhelyezést, de a Szegeden tanuló külföldi hallgatók is szállást találtak itt.
Az Id. Jancsó Miklós Kollégium jelenleg is a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar kari kollégiumaként működik. Az intézmény 237 férőhelyes, döntően négyágyas elhelyezéssel. A kari kollégium elsősorban orvostanhallgatókat vesz fel, de üres férőhelyre más karok hallgatóit is elszállásolunk.
A kollégiumban a hallgatók által választott Diákbizottság működik, amely tervezi, szervezi és irányítja a kollégium közösségi munkáját, kulturális és sporttevékenységét, mint például a kollégiumi gólyatábort, kirándulást, színházlátogatásokat, sportnapokat, vetélkedőket és a disznóvágást.
A kollégium előnye sok más mellett a belvárosi fekvése, közel van a vasútállomás, a kar oktatási termei, gyakorlati helyei néhány perces sétával elérhetőek. A lakószobák internetcsatlakozási ponttal való ellátottsága és a megfelelő számú tanulószoba biztosításával adottak a nyugodt tanulás feltételei is.
Valamennyi munkatársammal együtt azon munkálkodunk, hogy hallgatóinknak az adott keretek közti legjobb életfeltételeket biztosítsuk, így hozzájárulva egy sikeres életpálya megalapozásához. Kívánom, hogy egyetemi hallgatóként kollégiumunkban Ön is tapasztalja meg ennek az életformának az előnyeit.

 

Révész Gábor
kollégiumigazgató

body_bottom_corners